19 Haziran 2008 Perşembe
Blog araştırması
Sanıyorum bunun ana nedeni : göstermeden anlatılamaz inancı. Bir bakıma doğruda olabilir ama açıklayarak, resimleyerek yapılan işleri , merak eden her kişi kotarabilir inancındayım.
Birde ....ben başardım ....işte bunu yaşamak önemli. İlk dikişe heveslendiğim zamanlarda bende çok zorlandım, kaç kere aynı yeri diktim- söktüm-diktim..
Zamanla alışıyor ve pratiğini alıyorsunuz.
11 Haziran 2008 Çarşamba
Banyo aksesuarı
Doğru tahmin ettiniz. Bu bir oyuncak tavşan. Ama resimde de gördüğünüz gibi , bacakları kafasından çıkıyor. İşte size bir banyo aksesuarı. Alttaki resimde nerede kullandığımı incelerken nasıl yapıldığınıda öğreneceksiniz.
Laundry yazısındanda anlıyacağınız gibi , bu bir kirli çamaşır sepeti. Torunumun oynamadığı , peluştan yapılmış minik tavşanın önce bacaklarını birleşme yerlerinden söktüm. Sonra baş kısmını gövde olarak düşünüp ön ve arka ayaklarını tekrar diktim.
Burada dikkat edeceğiniz noktalar şöyle:
1- Elde dikeceksiniz. Sağlam olması için tercihen naylon iplik kullanın.
2-Farklı yönlerden tutturarak dikilecek bu nedenle , iğneniz ince uzun yorgan iğnesi olmalı.
3-Birleştirmede, elinizdeki hayvanı tepeden bakarak biçimleyin. Bu konuda resmi iyice incelerseniz ne demek istediğimi daha net anlayabilirsiniz.
4-Son işlem ise altına dikeceğiniz kordela. Bununla hasır sepetin boşluklarından geçirerek alttan bağlamanız mümkün olur.
5- Eğer sizin kirli sepetiniz plastik ise: Tuhafiyecilerde -cırcır- olarak tabir edilen malzemeden alın. O malzeme iki parçadan oluşur. Bir parçası düz, diğer parcası ise dikenli gibidir.
Hangisi olduğu önemli değil. Bir parçayı hazırladığınız hayvanınızın tabanına dikin. Diğer parçayıda oyuncağınızı koymak istediğiniz yere yapıştırın. Kuruduktan sonra hafifçe bastırarak oyuncağınızı buraya sabitleyebilirsiniz. Amacımız , kirli sepetinin her açılmasında figürümüzün yerinden oynamaması.
Kirlilerinizi koyarken size tebessüm ettirecek bir güzelliği yaptınız işte. Güle güle kullanın